Wijnen tijdens het netflixen

0
4719

populaire rode wijnen tijdens het Netflixen zijn vaak Franse wijnen maar ook zeker Italiaanse wijn.

Met name de Vino Nobile en Montepulciano, gemaakt van Sangiovese-druiven, en Primitivo, dat lijkt op Zinfandel maar een iets ander smaakprofiel heeft. Je vindt er ook Tignanello, gemaakt van dezelfde druiven als Brunello di Montalcino, maar uit een andere regio van het land: Piemonte.

In Trentino en Lombardije vind je ook enkele van de beste mousserende wijnen van Italië, gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. Montepulciano is een van de beste wijnen gemaakt van Sangiovese-druiven, met een gemakkelijk te drinken, hoogwaardig smaakprofiel. Het is ook handig om een ​​fles Vino Nobile of Classico di Montalcino, een wijn uit dezelfde regio, in uw kelder te hebben staan ​​terwijl u wacht tot de wijn van uw verzamelaar rijp is. Italië, vooral Piemonte en sommige delen van Zuid-Italië, heeft ook Italiaanse en lokale sterke drank van hoge kwaliteit.

Deze tour neemt je mee naar twee wijnmakerijen om te zien hoe enkele van de beste wijnen van Italië worden gemaakt. Laten we de geschiedenis van de productie van goede wijn verkennen en de verschillende druivensoorten en hun productiemethoden bekijken, maar laten we eerst enkele goede wijnen proeven die u kunt proeven.

De eerste wijn in Italië de DOCG-status kreeg, was Chianti uit Toscane en Piemonte (Barolo Barbaresco), op de voet gevolgd door Chiantsi in Toscane, op de voet gevolgd door de beroemdste wijnen op basis van Sangiovese in rode wijnen, bebes Chiantsi, Chiesti Classico en Vino Nobile. Primitivo is Italiaans voor Zinfandel en de wijnen die daaruit worden geproduceerd zijn een mengsel van Sangio, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Chardonnay. Het telt Bolgheri-wijnen die geclassificeerd zijn als “Super Toscaans” en is waarschijnlijk een van de beste voorbeelden van een “Super Toscaanse” wijn ter wereld.

Italiaanse wijnen zijn heerlijk

Tegenwoordig is Italië vooral bekend om zijn Chianti Classico-wijnen, maar het produceert ook een verscheidenheid aan populaire witte wijnen, waaronder Pinot Grigio, Soave en Arneis. Italiaanse wijnen hebben dezelfde status als Amerikaanse wijnen, maar er is een groot verschil. DOCG-wijnen zijn gemaakt om Italiaanse topwijnen nog meer te onderscheiden van de bestaande kwaliteitsvoorraden. De meest populaire mousserende wijnen in Italië zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Cabenet Franc en Snijbiet, evenals enkele van de beroemdste rode wijnen.

Er zijn honderden wijnsoorten in Italië, maar hiervan zijn er maar weinig buiten Italië bekend. In Italië worden meer dan 500 verschillende druivensoorten verbouwd, waarvan er 100 worden gebruikt voor Italiaanse rode wijnen (Rosso) en 350 voor de wijnbereiding. Deze wijn wordt gebruikt om Italiaanse wijnen te produceren in de regio’s Chianti, Montalcino, Piemonte, Veneto, Calabrië, Toscane en Umbrië. De geschiedenis van de wijnen die in deze regio’s worden geproduceerd, gaat terug tot de 8e eeuw voor Christus en het zijn vaak melanges met lokale Sangiovese-druiven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here